Voordelen hoogrendementsglas

Voordelen hoogrendementsglas

Waarom zou je kiezen voor hoogrendementsglas? Hieronder staat een handige checklist met alle voordelen die hoogrendementsglas heeft.
Deze hoogrendementsglas voordelen moet je natuurlijk ook afwegen tegenover de mogelijke hoogrendementsglas nadelen.Wat zijn nu de concrete voordelen van hoogrendementsglas?voordelen hoogrendementsglas

Isolatie

Het eerste voordeel van hoogrendementsglas is dat hoogrendementsglas tot vijf keer beter isoleert dan enkel glas en tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas! Door deze isolatie, blijft de warmte in de winter binnen net zoals de frisheid in de zomer permanent de woning koel blijft houden!

 

Kleine meerkost

Aangezien de standaard in huizen tegenwoordig dubbel glas is, zijn de huizen al iets beter geïsoleerd dan enkel glas. Maar waarom niet gewoon overschakelen naar hoogrendementsglas?
De meerkost van ongeveer € 30 per m² haal je zo terug uit de stookkosten die je bespaart!

Daarbovenop heb je het bijkomende voordeel, dat je de hoogrendementsbeglazing nog sneller kan terugverdienen met allerhande
premies voor hoogrendementsglas.
Zo zie je maar: de hoogrendementsglas prijs kan serieus gedrukt worden via allerlei interventies van de overheid!
Jaarlijks kan je zo’n €15 per m² besparen indien je opteert om je glazen door hoogrendementsglas te vervangen!

 

Hoger comfort

Een volgende hoogrendementsglas voordeel is het denitief komaf maken met de vervelende koude in de winter! De warmte die ontsnapt door je beglazing is verleden tijd indien je opteert voor hoogrendementsglas.
Het hoogrendementsglas houdt zo goed als alle warmte binnen de huismuren, waardoor je minder snel de verwarmingsknop zal moeten open draaien.
Daarbovenop houdt het ook de drukkende hitte buiten op die verstikkende zomerdagen, op voorwaarde dat je de ramen en de deuren gesloten houdt.

 

Geen straling van buitenaf

Koudestraling komt vaak voor bij enkel glas. Minder bij dubbele beglazing, maar toch nog frequent genoeg.
Deze koudestraling is het omgekeerde van wat hierboven vermeldt werd. Hierbij is het namelijk zo dat de koude temperaturen van buitenaf door het raam filteren en zo de woning lichtjes aan koeler laten worden.
Dat geldt hetzelfde voor de warmere dagen. ‘s Morgens is je huis koeler, maar door de warmtestraling raakt je huis helemaal opgewarmd, terwijl je juist behoefte had aan een heerlijk koel gevoel…

 

Minder hoge energiefactuur

Hét grootste voordeel van hoogrendementsglas is een lagere energierekening bij de energieleverancier!
De reeds bovenstaande hoogrendementsglas voordelen zorgen er voor dat je energiefactuur spectaculair daalt!
Door de betere isolatie en het blokkeren van de warmtestralingen zal je minder snel moeten stoken, waardoor je gespaard blijft van een hogere energiefactuur, maar toch nog van hetzelfde comfort als voordien kan genieten.

hoogrendementsglas terugverdientijd

Snelle terugverdientijd

Hoogrendementsglas wordt nog voordeliger als je ziet hoe snel deze terug kan verdient worden.
Door allerhande premies en acties kan je nu, sneller dan ooit, al dat geïnvesteerde geld snel terugkrijgen! Om de hoogrendementsglas terugverdientijd uit te rekenen kan je terecht op de volgende site: Energiesparen.be

 

Geen breekwerk

Voor het plaatsen van eender welke soort beglazing is er geen breekwerk nodig, tenzij natuurlijk in een nieuwbouw.
Dit geldt ook voor hoogrendementsglas!

 

Opties mogelijk

Als laatste voordeel van hoogrendementsglas bespreken we hier kort de mogelijkheden van hoogrendementsglas.
Om hoogrendementsglas nog voordeliger te laten uitpakken kan je er allerlei opties aan koppelen.
Zo kan je kiezen voor ramen met geïntegreerde ventilatieroosters. Hiermee zorg je meteen ook voor een betere luchtdoorstroming in je huis.
Sta ook stil bij inbraakwerend glas, of zonwering en akoestische isolatie. Met deze laatste houd je geluid buiten! Ideaal bij vervelende buren…