Nadelen hoogrendementsglas

Nadelen hoogrendementsglas

Hoewel de hoogrendementsglas voordelen niet afwegen tegenover de weinige nadelen die er zijn, heeft isolatieglas toch wel enkele nadelen.
Verder in dit artikel vinden jullie een korte lijst met alle mogelijke nadelen van isolerend glas.hoogrendementsglas nadelen

Schrijnwerker

Het eerste nadeel van hoogrendementsglas is de prijs van de plaatsing.
Aangezien glazen plaatsen niet zo makkelijk is, is het aangeraden om dit te laten doen door een ervaren deskundige.
De kosten van deze deskundigen kunnen natuurlijk aardig oplopen, inclusief de meerprijs van de hoogrendementsbeglazing.
Gelukkig kan je, via allerlei premies, een groot deel van dit bedrag snel terugverdienen. Kijk zeker bij: hoogrendementsglas premies

Condensatie

Door de goede werking van het isolatieglas, kan het zijn dat het temperatuurverschil tussen buiten en binnen hoog oploopt. Hierdoor ontstaat soms condensatie op de buitenkant van de ruiten. Dit kan opgelost worden door ventilatie.
Dit lost na de ochtend uren vanzelf op.

nadelen hoogrendementsglas

Verkleuring

Door de metaalcoating in hoogrendementsglas kan er een kleurverschil ten opzichte van gewoon dubbelglas ontstaan.
Een kleurverschil in isolatieglas kan ook te wijten zijn aan het plaatsen van HR++ van verschillende fabrikanten. Plaats dus altijd de verschillende hoogrendementsglazen van dezelfde producent.

Verminderde lichtsterkte

De lichtsterkte kan door superisolerend glas lichtjes afnemen, maar dit is zo minimaal dat het niet zichtbaar is met het blote oog. Geen echt nadeel dus.
Toch nog last van te sterke lichtinval? Een goedkope oplossing zijn shutters. Deze kan je neerlaten wanneer er teveel zonlicht is en dan laten ze nog voldoende licht door om alles in een rustige omgeving verder af te werken.

Kleurvlekken door interferentie

Het laatste hoogrendementsglas nadeel is een minder prettig uitzicht!
Soms zijn er in isolerend glas olieachtige vlekken te zien.
Wanneer je op deze vlekken duwt, zie je dat de vlekken zich verplaatsen naar een ruimte waar geen druk wordt gecreëerd. Dit verschijnsel heet interferentie. Doch, dit is geen productiefout, maar een natuurlijk verschijnsel!
Deze interferentie kan makkelijk worden voorkomen indien de glasbladen onderling verschillen van dikte. Dit wordt meestal toegepast bij hoogrendementsglas van hogere kwaliteit.
Daarbovenop bezit HR++ glas ook nog een coating die de kans op interferentie al grotendeels verkleint.