Kunststof kozijnen

Bij een offerteaanvraag of een contact met je aannemer zal die je vaak proberen overtuigen om een kunststof kozijn te combineren met hoogrendementsglas. Het heeft dan ook voor heel wat innovatie gezocht in het landschap van de kozijnen.

Kunststof kozijnen worden vervaardigd uit PVC, een sterk plastic die volledig waterdicht is en tegen een stootje kan. Het materiaal is daarbovenop ook nog eens een uitstekende isolator, zowel warmtewerend als geluidswerend, en heel milieuvriendelijk.

Doordat PVC in zo’n korte tijd als een van de favoriete producten voor kozijnen op de markt werd gebracht, zijn fabrikanten in samenwerking met de overheid ook begonnen met het uitdelen van keurmerken. Door deze keurmerken kom je eenvoudig te weten of je kozijn van een goede kwaliteit is en of deze eveneens inbraakwerend is.kunststof kozijnen hoogrendementsglas

Waarom wel/geen kunststof kozijnen?

Kunststof is geen natuurlijk product. Hierdoor heb je veel meer voordelen dan bijvoorbeeld houten kozijnen.

Zo hoef je geen onderhoud te plegen aan kunststof (af en toe eens schoonmaken, maar dat moet met elk kozijn.) zoals bijvoorbeeld vernissen en opschuren.
Doordat het geen natuurlijk product is is het ook nog eens insectenwerend, vochtwerend en schimmelwerend. Ze zorgen ook voor brandveiligheid aangezien ze geen vuur zullen vatten of verspreiden.

Vakmannen vertelden ons ook dat kunststof voor een betere isolatie zorgde dan andere materialen. Én zeker niet te vergeten… Het is een van de veiligste materialen voor hoogrendementsglas in te stoppen.
Je wilt het dieven natuurlijk niet makkelijk gaan maken. Met hoogrendementsglas wordt het al een pak moeilijker om stilletjes in te breken.

Spijtig genoeg is de uitstraling toch ook wel belangrijk. Hoewel je kunststof in vrijwel alle kleuren kan krijgen, is de uitstraling nog altijd een beetje gemaakt. Hout heeft een natuurlijkere look and feel en geeft soms toch iets meer warmte aan een woning.

kunststof kozijnen hoogrendementsglas

Kunststof kozijnen prijzen

Kleinere ramen van ongeveer 60 x 60 kosten je tussen 100 en 200 euro per kozijn. Grotere ramen tussen 250 en 380 euro per kozijn.
Dit prijsverschil is te verklaren door de verschillen in kwaliteit van PVC maar is ook afhankelijk van het soort raam die je kiest. Een vast raam is bijvoorbeeld goedkoper dan een kiepraam of een schuifpui/schuifdeur.

Naast de kosten van het kozijn komen daar uiteraard nog de kosten van het hoogrendementsglas bij.

Bij een grotere afname krijg je ook meestal een mooie korting.
Voor offertes aan te vragen kan je hier terecht.