Kozijnen prijzen

Kozijnen prijzenIn de voorgaande artikels kon je al lezen dat hoogrendementsglas alleen goed kan werken als ook de kozijnen goed isoleren. Voor de kozijnen kan je kiezen uit drie materialen: hout, kunststof en aluminium. Elk van hen heeft hun eigen voor- en nadelen en natuurlijk ook hun specifieke uitstraling. Het ene materiaal doet het al beter dan het andere in combinatie met hoogrendementsglas. De combinatie van het glas en de kozijnen is erg belangrijk, want zij bepalen immers hoe goed jouw ramen isoleren. En dus ook hoe meer energie je besparen kan.

Een belangrijke vraag is natuurlijk wel hoeveel die kozijnen eigenlijk kosten. Niet goedkoop. Maar dat kan je gelukkig (deels) terugvorderen van de Vlaamse overheid via allerhande premies. Wees er wel snel bij, want deze worden stilletjes aan afgebouwd.
In ieder geval is investeren in goede kozijnen even belangrijk als investeren in hoogrendementsglas. Zo bespaar je immers pakken energie en dat scheelt veel in de alsmaar toenemende energieprijzen.

Gemiddelde prijzen kozijnen

kozijnen prijzen hoogrendementsglasKozijnen kopen zonder beglazing gaat niet. Daarom zijn de voorbeeldprijzen die we hieronder geven telkens de totaalprijzen. Dat wilt zeggen: de prijs van de kozijnen, de montage door een professioneel vakman, de BTW en hoogrendementsglas (in de voorbeelden nemen we HR++ glas).

Voor een raam van één vierkante meter in kunststof mag je rekenen op 700 euro.
Een raam uit hout met diezelfde afmetingen kost je minstens 750 euro.
Aluminium is het duurst en kost je 800 euro.

Gemiddeld kosten kunststof kozijnen je 15% goedkoper dan houten kozijnen en 20% goedkoper dan aluminium kozijnen.
Houten kozijnen zijn dan weer 5 tot 10 % goedkoper dan aluminum kozijnen.

Offertes aanvragen

hoogrendementsglas kozijnen prijzenAls je kozijnen dringend aan vernieuwing toe zijn omdat ze te veel energie doorlaten, of gewoon omdat ze lelijk geworden zijn, dan is het misschien tijd om nieuwe kozijnen te laten zetten.
Kozijnen zijn al duur genoeg en dus moet je wat zoekwerk doen om goedkope doch kwalitatieve kozijnen te kopen.

Je zou van vakman naar vakman kunnen stappen, maar dat is een tijdrovend werkje. In deze tijd van computers, tablets en smartphones kan je dat dus een pak eenvoudiger regelen via het internet.

Via het onderstaande formulier kan je verschillende offertes krijgen van vakmannen over heel Vlaanderen. Deze dienst is natuurlijk helemaal gratis en vrijblijvend. Gemiddeld besparen mensen die deze dienst gebruiken tussen 20 en 30% op het totaalpakket.

Eens je tevreden bent over de offertes kan je altijd extra vragen stellen aan de vakmannen. Je kan dus ook gewoon een informatieve aanvraag doen.