Hoogrendementsglas plaatsen

Hoogrendementsglas is een goed idee voor nieuwbouw woningen en voor reeds bestaande woningen. In beide woonsten zullen ze immers zorgen voor een enorme besparing op energiekosten. Daarbovenop zorgen ze voor een veel aangenamer binnenhuisklimaat. Omdat ze in de winter de koude buiten houden (en de warmte binnen) en in de zomer de koude binnen houden (en de warmte buiten).

Zelf hoogrendementsglas plaatsen is niet eenvoudig en wordt alleen aangeraden als je expertise hebt in het plaatsen van glas. In de meeste gevallen moeten ook de kozijnen worden vervangen. Dat is omdat er tegenwoordig ook al energie efficiëntere kozijnen op de markt zijn die samen met HR+ glas voor de meest effectieve besparing zorgen.hoogrendementsglas plaatsen

Waarom hoogrendementsglas plaatsen?

Op deze website kan je heel wat info vinden over hoogrendementsglas. Voor uitgebreidere informatie over de verschillende vragen die je hebt over hoogrendementsglas raden we je dan ook aan om verder te kijken op de website.

De beste reden om voor hoogrendementsglas te kiezen is uiteraard de kost- en energiebesparing. Doordat energie moeilijker buitenshuis kan geraken wordt deze gewoon teruggekaatst, waardoor je minder stookkosten hebt. Omgekeerd blijft de koude ook buiten door datzelfde systeem.
In de zomer geldt hetzelfde met airco en warmte van buitenaf.

Bovendien betaalt de initiële kost zich snel terug, met of zonder premies van de overheid. Doordat je minder energie gaat verbruiken, bespaar je immers. En zo betaal je je hoogrendementsglas meestal in minder dan drie jaar terug af.

Voor nieuwbouwwoningen is het tegenwoordig verplicht. De Vlaamse overheid verplicht iedere nieuwbouwwoning om energie efficiënte maatregelen te nemen. Daar hoort hoogrendementsglas plaatsen ook bij.

hoogrendementsglas plaatsen

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Dat kies je natuurlijk zelf, maar wij raden aan om het door een professional te laten doen. Als je zelf ervaring hebt met glas plaatsen is dat natuurlijk mooi meegenomen. Dan bespaar je immers ook een groot deel van de kosten.

Toch moet je opletten, want er kan veel mislopen. Zelf voor handige klusjesmannen is het soms minder eenvoudig dan het lijkt.
Je wilt natuurlijk niet dat het glas breekt of dat er problemen zijn met het plaatsen van de kozijnen. Denk maar aan problemen met draagbalken van de woning, glassplinters, schade aan de kozijnen, … Kleine problemen kunnen je veel geld kosten.

Laten plaatsen kost vaak veel geld en dat wil je natuurlijk ook niet. Daarom is het belangrijk om bij meerdere bedrijven langs te gaan. Als je bij verschillende vakmannen prijzen gaat vragen zal je zien dat het soms om grote verschillen gaat.

Zo’n offertes aanvragen kan je zelf doen of via onderstaand formulier. Je aanvraag wordt dan meteen naar onze database toegestuurd. In deze database zitten een honderdtal vakmannen die zijn geauthoriseerd door de Vlaamse overheid, gespecialiseerd in het plaatsen van hoogrendementsglas. In totaal krijg jij zo’n drie tot vier offertes toegestuurd van de bedrijven die de beste offerte voor jou kunnen opstellen.

Deze dienst is gratis en zonder aankoopverplichting.